Sepsi Sfântu Gheorghe, sancționată de UEFA pentru „un gest rasist al fanilor” - Explicațiile covăsnenilor5Foto© gsp.ro

Sepsi Sfântu Gheorghe, sancționată de UEFA pentru „un gest rasist al fanilor” - Explicațiile covăsnenilor

, 7 știri, 34 vizualizări

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost sancționată de UEFA cu amendă de 10.000 de euro pentru rasism. Forul continental a acuzat un salut asemănător celui nazist făcut de fanii covăsneni în timpul partidei din deplasare cu Olimpija Ljubljana, din Conference League.

Gruparea covăsneană susține că va face apel la această decizie.

„Observatorul de joc elvețian a considerat că în minutul 34 al partidei de la Ljubljana suporterii Sepsi OSK, scandând ‘Szentgyorgy! Szentgyorgy!’ (n.r. – Sfântu Gheorghe în limba maghiară) au făcut un gest rasist în timp ce conduceau brațele de la inimă la cer. După prima scrisoare de solicitare de explicații al UEFA am explicat acest gest, dar nu s-a ținut cont de cele justificările noastre, aseară primind scrisoarea cu sancțiunile precizate.

Împotriva acestor decizii vom depune contestație, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua. Din păcate, există deja precedent pentru acest lucru, în trecut și o altă echipă fiind sancționată pentru același lucru, după care suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele brațe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul față de echipă, de club, de oraș”, mai susțin oficialii clubului.