SUA susțin că există probe că Rusia a făcut planuri pentru o agresiune împotriva Ucrainei© wall-street.ro

SUA susțin că există probe că Rusia a făcut planuri pentru o agresiune împotriva Ucrainei

, 5 știri, 65 vizualizări

"Suntem profund preocupați de probele că Rusia a făcut planuri pentru acțiuni agresive semnificative împotriva Ucrainei, planuri care includ eforturi în vederea destabilizării Ucrainei din interior, precum și operațiuni militare la scară mare", a declarat șeful diplomației americane Antony Blinken, cu prilejul unei reuniuni a NATO de la Riga, scrie AFP, preluată de agenția Agerpres.

Șeful diplomației SUA a acuzat Moscova că reunește "zeci de mii de soldați suplimentari" în apropiere de frontieră. "Nu știm dacă președintele Putin a luat o decizie privind invazia. Știm că el este pe cale să desfășoare capacitatea de a face acest lucru rapid, dacă ia decizia", a precizat Blinken.

El a insistat asupra faptului că "diplomația este singurul mod responsabil de a rezolva această criză potențială", în perspectiva unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov în Suedia, joi. "Am transmis cu claritate Kremlinului că vom riposta, în special printr-o serie de măsuri economice cu impact ridicat pe care ne-am reținut să le utilizăm în trecut", a avertizat Blinken.