Summit NATO la Bruxelles. Poziție fermă față de China și o cooperare transatlantică mai puternică3Foto© stirileprotv.ro

Summit NATO la Bruxelles. Poziție fermă față de China și o cooperare transatlantică mai puternică

, 4 știri, 36 vizualizări

Liderii NATO au început luni la Bruxelles un summit la care speră să deschidă un ''nou capitol'' în cooperarea transatlantică pentru a face față unor provocări precum tensiunile cu Rusia sau ascensiunea Chinei, precum și schimbărilor necesare pentru a deveni o organizație mai competitivă, relatează EFE.

''Atunci când suntem uniți, putem depăși orice amenințare la adresa securității noastre. Astăzi deschidem un nou capitol în relațiile transatlantice cu Agenda 2030, o agendă pentru viitor'', a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în deschiderea Consiliului Nord-Atlantic, cel mai înalt organism de decizie al NATO, reunit în formatul șefilor de stat sau de guvern.

Stoltenberg a declarat că organizația se află într-un moment "crucial", marcat de "concurența geopolitică în creștere, instabilitatea regională, terorismul, atacurile cibernetice și schimbările climatice". ''Nicio țară și niciun continent nu poate face față singur acestor provocări. Dar Europa și America de Nord nu sunt singure, suntem împreună în NATO'', a subliniat el.