Tanczos Barna: Vârful episodului de vreme era pe care îl traversează România va avea loc în această seară5Foto© antena3.ro

Tanczos Barna: Vârful episodului de vreme era pe care îl traversează România va avea loc în această seară

, 9 știri, 92 vizualizări

Potrivit unei postări pe site-ul Ministerului Mediului, ministrul Tanczos Barna a convocat duminică o nouă ședință extraordinară a Comitetului ministerial pentru situații de urgență (CMSU), constituit la nivelul MMAP, ca urmare a actualizării avertizărilor hidro-meteo de Cod galben și Cod portocaliu transmise de Administrația Națională de Meteorologie, precum și de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, potrivit unei postări pe site-ul instituției.

„Din păcate, pericolul nu a trecut, deoarece vârful episodului de vreme rea pe care îl traversează România va avea loc abia în această seară. Vreau să luăm foarte în serios aceste prognoze, precum și posibilitatea emiterii unor avertizări hidrologice Cod roșu în anumite zone, în această noapte. Formațiile de intervenție ale ANAR trebuie să fie în alertă și specialiștii noștri să informeze permanent ISU și autoritățile locale cu privire la evoluția fenomenelor”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Meteorologii au extins zona avertizărilor pe aproape întreg teritoriul țării, excepție făcând unele regiuni din vest.

România are cele mai sănătoase păduri din Europa
Barna Tánczos,
Ministrul Mediului, Tanczos Barna: “România are cele mai sănătoase…