Tații au din nou acces în spitale la nașterea copilului3Foto© euractiv.ro

Tații au din nou acces în spitale la nașterea copilului

, 5 știri, 22 vizualizări

Tații vor avea acces în spitale la nașterea copilului, dar numai cu respectarea anumitor condiții sanitare, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Persoana desemnată trebuie să fie clinic sănătoasă, să nu prezinte semne clinice de infecție respiratorie acută și să îndeplinească una dintre următoarele condiții: este vaccinată anti-COVID-19 și are cel puțin 10 zile de la vaccinarea completă; are un test RT-PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte; a trecut prin infecția SARS-CoV-2 și nu au trecut mai mult de 90 de zile de la confirmare.

În rest, accesul aparținătorilor în spitale rămâne restricționat: Ar fi un efort suplimentar pe umerii personalului medical. „Am dat de exemplu în cursul acestei săptămâni o informare, transmisă de colegii de la INSP la solicitarea noastră, care permite accesul taților la nașterea copilului, în anumite condiții”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la sfârșitul ședinței de Guvern de joi.

Ministrul susține însă că accesul aparținătorilor în spitale rămâne restricționat. „Pe măsură ce vedem că se adaptează spitalele la noul flux, pe măsură ce vedem că presiunea pe spitale scade, putem să începem să permitem și accesul aparținătorilor. Dar acum, în acest moment, accesul aparținătorilor înseamnă un efort suplimentar de verificare, de echipare, efort care vine tot pe umerii personalului medical, care a fost deja destul de greu încercat în ultimul an și jumătate”, a mai spus Ioana Mihăilă.