UDMR a propus în coaliție acordarea unei alocații pentru copii diferențiate în funcție de venit13Foto© wall-street.ro

UDMR a propus în coaliție acordarea unei alocații pentru copii diferențiate în funcție de venit

, 39 știri, 152 vizualizări

„Am vorbit de alocații pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creșterea de 20% se va operaționaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocațiile copiilor, să legăm de venituri și să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în așa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023", a afirmat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, a menționat că varianta propusă de UDMR va fi analizată și că subiectul nu a fost detaliat prea mult în ședință.

„S-a convenit într-adevăr că avem creșterea de la începutul anului viitor, așa cum e deja comunicat în spațiul public, urmând apoi să vedem și în funcție de buget cum va fi următorul cadru. A fost și varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o, aceea de a veni cu o variantă îmbunătățită, prin care să creăm un mecanism în care resursele să fie direcționate pentru acei copii care au nevoie. (...) Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR și am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm și o astfel de variantă", a spus liderul USR PLUS.