Un general chinez interzis în Statele Unite și sancționat de americani a fost numit noul ministru al apărării de la Beijing5Foto© observatornews.ro

Un general chinez interzis în Statele Unite și sancționat de americani a fost numit noul ministru al apărării de la Beijing

, 7 știri, 23 vizualizări

Congresul Național al Poporului din China (parlamentul) a aprobat membrii noului guvern al țării, duminică, 12 martie, ultima zi a reuniunii anuale a organismului, care a avut loc săptămâna aceasta la Beijing, relatează agențiile internaționale de presă.

Cei aproximativ 3.000 de delegați au aprobat numele propuse pentru diversele posturi din cabinet, după ce sâmbătă l-au confirmat pe Li Qiang ca premier al țării, la propunerea președintelui Xi Jinping, la o zi după ce Xi a fost reales în unanimitate pentru un al treilea mandat istoric de președinte.

Expertul economic He Lifeng a fost numit vicepremier care supervizează politica financiară și economică, înlocuindu-l pe Liu He, care a prezidat negocierile comerciale cu SUA. Alți vicepremieri sunt aliați politici apropiați ai președintelui Xi Jinping.