Valoarea lui David Popovici, recunoscută de toată Europa15Foto1Video© stirileprotv.ro

Valoarea lui David Popovici, recunoscută de toată Europa

, 21 știri, 8 vizualizări

Înotătorul David Popovici a câștigat Premiul Piotr Nurowski, el fiind votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa drept "Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară" din 2021.

"Acum că am câștigat mă simt bine. Pe măsură ce se apropia anunțarea câștigătorului mă așteptam cât de cât, pentru că lumea mi-a spus că am ținut un discurs bun, un mini-discurs, nu am avut emoții înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ne ne-am apropiat de momentul desemnării câștigătorului spiritul competitiv din mine dicta și urla: <Câștigă! Trebuie să câștigi!>". Mă bucur că s-a întâmplat", a spus Popovici după ce a câștigat.

Potrivit COSR, încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.