Vasile Dîncu a participat la reuniunea miniștrilor apărării NATO© bzi.ro

Vasile Dîncu a participat la reuniunea miniștrilor apărării NATO

, 5 știri, 42 vizualizări

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a participat ieri și astăzi, 16 iunie, la reuniunea omologilor din statele membre NATO. Discuțiile purtate de către aceștia s-au concentrat pe definirea perspectivelor strategile ale alianței, în contextul Summit-ului de la Madrid, care se va desfășura la sfârșitul acestei luni. Vasile Dîncu a vorbit despre necesitatea sprijinirii Republicii Moldova și a Georgiei, state care sunt „vulnerabile la amenințarea rusă”, dar și despre trecerea la o „apărare înaintată” pe flancul estic al alianței.

„Reuniunea a debutat cu o cină de lucru, cu participarea reprezentanților statelor partenere ale NATO – Finlanda, Suedia, Georgia și Ucraina, în cadrul căreia au fost discutate situația actuală din Ucraina, precum și posibilitățile creșterii sprijinului pentru partenerii estici.

În prezența oficialilor UE, au fost analizate perspectivele de dezvoltare ale parteneriatului strategic NATO-UE, rolul ambelor organizații pentru consolidarea ordinii internaționale bazate pe reguli și abordarea provocărilor de securitate.