VIDEO Înotătorul David Popovici, premiat de Ministerul Educației8Foto© realitatea.net

VIDEO Înotătorul David Popovici, premiat de Ministerul Educației

, 9 știri, 36 vizualizări

David Popovici (16 ani) a primit din partea Ministerului Educației o plachetă marcată cu cuvintele "determinare", "ambiție", "voință", "inițiativă", "dăruire" și un premiu "simbolic" de 10.000 de lei.

„Este un moment important pentru Ministerul Educației, este un moment emoționat. David a obținut un succes care ne face mândri pe toți. Ne face mândri pe cei care trebuie să susținem școala românească și sportul școlar. David este un exemplu excepțional și credibil, mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susținerea sportului școlar. Este un exemplu de performanță. (...) Este un exemplu de determinare de la David, de ambiție de la David, de voință, de inițiativă, dăruire", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

„Trec peste faptul că Jocurile Olimpice nu sunt, spre exemplu, în calendarul competițiilor recunoscute pentru moment de Ministerul Educației. Aceste hibe legislative vor trebui să fie compensate. Este un bun prilej pentru a anunța inițiativa Ministerului Educației de compensare a acestor goluri în vederea susținerii performanței, recunoașterii importanței sportului românesc.