Vremea 12 - 25 iulie 2021. Urmează temperaturi caniculare, de 40 de grade Celsius la umbră4Foto© capital.ro

Vremea 12 - 25 iulie 2021. Urmează temperaturi caniculare, de 40 de grade Celsius la umbră

, 6 știri, 93 vizualizări

Astazi, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în Crișana, Banat, cea mai mare parte a Olteniei, pe arii restrânse în Muntenia, Transilvania și Maramureș. Disconfortul termic se va accentua în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii extinse în regiunile vestice, sudice și pe alocuri în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, însă după-amiaza și seara, pe alocuri, în zona montană și submontană, precum și în nordul, centrul, estul și sud-estul extrem al țării, vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile vijelii și grindină.

In capitala, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.