Ziua liberă pentru vaccinare anti-COVID a intrat în vigoare© wall-street.ro

Ziua liberă pentru vaccinare anti-COVID a intrat în vigoare

, 7 știri, 12 vizualizări

Ziua liberă pentru vaccinare anti-COVID, inițiativă a deputaților USR PLUS Radu Molnar și Oana Țoiu, a intrat în vigoare, fiind promulgată și publicată în Monitorul Oficial, a anunțat USR PLUS amintind că susține vaccinarea cetățenilor ca principală măsură de protejare și stopare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"Le suntem recunoscători celor care s-au vaccinat deja și angajatorilor care au încurajat asta. Dat fiind că, în anul 2021, din cele 15 zile libere naționale, 8 sunt pe durata weekendului, chiar și cu ziua liberă de vaccinare, în acest an angajatorii vor avea angajații prezenți constant la muncă mai mult decât în ultimii 4 ani de zile și intenția noastră este să devină o măsură de încurajare, fără a implica restricții sau costuri suplimentare pentru angajatori comparativ cu alți ani", a declarat Oana Țoiu, președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, citată în comunicat.

Deputatul USR PLUS Radu Molnar a arătat, la rândul său, că, în cazul companiilor mari, acestea au opțiunea de a alege între ziua liberă de vaccinare și facilitarea alături de DSP a unor centre de vaccinare în unitatea de producție, scrie Agerpres.