CFR SA a scos a licitație lucrările de electrificare a liniei Constanța-Mangalia

0
Publicat:

CFR SA a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de electrificare, reabilitare şi dublare a liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia, o investiţie estimată la maximum 1,55 miliarde de lei, fără TVA.

foto gara CFR Constanța
CFR SA a scos la licitaţie lucrările de electrificare a liniei Constanța-Mangalia

Potrivit administratorului de infrastructură, investiţia la această linie de cale ferată în lungime de 43 de kilometri este finanţată din fonduri nerambursabile (FEDR), capitolul Proiecte de electrificare şi reabilitare cale ferată, cu perioadă de elaborare 2021 - 2030.

Obiectivele prioritare ale investiţiei sunt: reabilitarea/modernizarea liniei Constanţa - Mangalia, electrificare pe tronsonul Agigea Ecluză - Mangalia şi dublarea liniei Costineşti - Mangalia.

În urma lucrărilor, se va obţine o reducere a duratei de călătorie de la Constanţa la Mangalia, astfel: 36 de minute fără staţionări, 46 de minute cu 4 opriri sau 57 de minute cu 7 opriri, în condiţiile în care acum trenurile fac aproape două ore.

Valoarea estimată a proiectului este între 1,31 miliarde de lei, fără TVA şi 1,55 miliarde de lei, fără TVA. Durata de proiectare este de 10 luni, iar cea de execuţie 24 de luni. Termen final de depunere a ofertelor este 17 iunie 2024, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a CFR SA. 

Recent, CFR SA a lansat și altte licitații pentru efectuarea de lucrări de modernizare pe mai multe linii precum:  Roșiori Nord-Măldăeni (proiect care ar urma să se ridice la 20 de milioane de lei), București-Pitești (lucrări în valoare de 82,13 milioane lei) și multe altele. 

În ceea ce privește linia București-Pitești, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat în luna februarie că va deschide primul şantier pentru lucrări de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călineşti - Goleşti - Piteşti, lucrări în valoare de 82,13 milioane lei, fără TVA, finanţate din fonduri nerambursabile PNRR.

Potrivit unui comunicat al companiei, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova se desfăşoară, în perioada 8 februarie - 27 martie 2024, prima etapă a programului de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călineşti - Goleşti - Piteşti (21 km), cu lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii între staţiile Călineşti - Goleşti (Firul II) şi pe două linii din staţia CF Goleşti, între kilometrii 95 şi 99.

În perioada desfăşurării lucrărilor între staţiile Călineşti - Goleşti şi pe cele două linii din staţia CF Goleşti, trenurile vor circula doar pe firul I între staţiile Călineşti şi Goleşti şi pe celelalte linii din staţia Goleşti, cu restricţie de viteză, pentru protecţia muncitorilor, în zona şantierelor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite