Autostrada Sibiu-Piteşti: Câştigătorul pentru execuţia secţiunii trei, desemnat. Care este valoarea contractului şi când trebuie finalizate lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, joi, că a fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii trei din Autostrada Sibiu-Piteşti. Potrivit oficialului, secţiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 km.

„Parte a tronsonului care traversează Carpaţii, Secţiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 km. Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni. Perioada pentru construcţie este de 45 de luni. Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani şi 9 luni de la data semnării contractului.”, a anunţat Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, asocierea italiano-română care a câştigat acest contract (finanţat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secţiunii 3:

- 95 de poduri şi pasaje

- 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)

- 1 Nod rutier la Cornetu 

- 1 Nod rutier la Văleni

- 1 Ecoduct în zona localităţii Călineşti

Autostrada Sibiu - Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărţită în cinci Secţiuni, dintre care patru au deja contracte semnate.

- Secţiunea 1: Sibiu – Boiţa (14,15 km), se află în execuţie şi are ca termen contractual de finalizare anul 2023

- Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secţiuni (parte a Tronsonului care traversează munţii) este 2027

- Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş (9,86 km) se află în etapa de proiectare şi trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

- Secţiunea 5: Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km) este în faza de execuţie şi trebuie finalizată în anul 2025.

„Autostrada Sibiu-Piteşti, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi.”, precizează ministrul Transporturilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite