Proiectul autostrăzii Brașov-Bacău merge înainte: Trei oferte au fost depuse pentru finalizarea SF-ului

0
Publicat:

Trei oferte au fost depuse marţi pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov - Bacău (A13), a anunţat, marţi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Autostrada Brasov-Bacău va avea 162 de kilometri, Foto: Bacău.net
Autostrada Brasov-Bacău va avea 162 de kilometri, Foto: Bacău.net

,,Au fost depuse astăzi trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov - Bacău (A13)! Constructori din România şi Turcia concurează pentru adjudecarea contractului în valoare de 77,191 milioane de lei (fără TVA), finanţat prin Programul Transport (PT). Câştigătorul trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în 24 de luni, apoi va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi construcţia celor aproximativ 164 de km ai acestei autostrăzi. A13 va asigura o conexiune rutieră de mare viteză între Moldova şi Transilvania!", a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunţat, tot pe Facebook, că operatorii economici care au depus oferte sunt: Consitrans SRL, Mega Muhendislik Muşavirlik AŞ şi Asocierea Explan SRL (lider) - DP Consult SA - Tekfen Muhendislik AŞ (Tekfen Engineering Co. Inc.).

,,Valoarea estimată a contractului care va asigura o legatură rutieră modernă între Moldova și Transilvania, este de 77,19 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin Programul Transport (PT)”, a precizat Cristian Pistol.

Documentaţia de atribuire pentru reluarea licitaţiei necesare finalizării Studiului de Fezabilitate pentru construcţia autostrăzii Braşov- Bacău (A13), a fost transmisă în data de 17 martie la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice pentru validare.

Se reia proiectarea Autostrăzii-Braşov- Bacău! CNAIR a transmis astăzi la ANAP (pentru validare) documentaţia de atribuire pentru reluarea licitaţiei necesară finalizării Studiului de Fezabilitate, pas esential pentru construcţia Autostrăzii Braşov- Bacău (A13)”, a precizat atunci Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Acest sector de autostradă face parte din infrastructura de mare viteză care asigură legătura dintre Moldova şi Transilvania pe traseul Braşov - Târgu Secuiesc - Oneşti -Bacău, mai scria Grindeanu.

Locuitorii a două comune din judeţele Covasna şi Braşov ceruseră modificarea traseului invocând motive economice şi de mediu, dar CNAIR nu a ţinut cont de petiţii. Autostrada care va lega Bacăul de Braşov va avea 162 de kilometri şi va costa aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Braşov-Bacău a fost semnat pe 22 mai 2020 cu asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL. Potrivit Economica.net, în iunie, presa din Bacău anunța că proiectantul Search Corporation a cerut rezilierea contractului, pe motiv că nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice.

În noiembrie 2022, CNAIR anunţa că se reia licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei autostrăzii Braşov- Bacău.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite