A murit preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA EFE
FOTO: EPA EFE

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, a murit la vârsta de 73 de ani. Cauzele decesului rămân necunoscute, deocamdată.

Cel care a marcat ultimele două decenii ale Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, a murit la vârsta de 73 de ani, anunţă Digi24.

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a decretat „doliu naţional şi drapelele au fost coborâte în bernă” pentru o perioadă de 40 de zile, a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM.

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, care era şi emir de Abu Dhabi, a apărut rar în public după un accident vascular în ianuarie 2014.

Conform constituţiei, şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, conducător al Dubaiului şi vicepreşedinte şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, va fi liderul ţării până când consiliul federal care reuneşte conducătorii celor şapte emirate se va întruni în termen de 30 de zile pentru a alege un nou preşedinte.

Născut în 1948, Khalifa a ajuns la putere în 2004. Este de aşteptat ca defunctul preşedinte al EAU să fie succedat la putere, în calitatea de emir al Abu Dhabi, de fratele său vitreg, prinţul moştenitor Mihammed bin Zayed al-Nayan, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Cauzele decesului nu au fost precizate. 

Vă recomandăm şi: 

50 de ani de EAU: De la părinţii fondatori la strategia pentru secolul XXI | VIDEO

Emiratele Arabe Unite, pregătite să faciliteze eforturile de pace dintre Israel şi palestinieni

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite