Strănepoata lui Nikita Hruşciov: Lumea este mai aproape de un război nuclear decât în ​​timpul crizei rachetelor din Cuba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Rusia şi Occidentul sunt mai aproape de un război nuclear decât în ​​timpul crizei rachetelor din Cuba, a avertizat strănepoata lui Nikita Hruşciov.

Nina Hruşciova, academiciană a cărui străbunic a fost liderul Uniunii Sovietice în timpul crizei rachetelor cubaneze din 1962, a avertizat că războiul din Ucraina pare a fi mai periculos, deoarece niciuna dintre părţi nu pare dispusă să „retragă”, conform The Guardian.

Hruşciova, profesor de relaţii internaţionale la New School din New York, a vorbit  despre criza din 1962, la programul Today, spunând că atât preşedintele SUA, John F. Kennedy, cât şi Hruşciov, au convenit să se reducă tensiunile de îndată ce războiul nuclear a devenit o ameninţare reală.

„Ceea ce a salvat cu adevărat lumea la acea vreme a fost că atât Hruşciov, cât şi Kennedy, indiferent ce credeau ei despre ideologia celuilalt şi dezacordurile dintre ei, şi niciunul nu a vrut să cedeze (...) totuşi, când a apărut ameninţarea unui potenţial conflict de orice fel, au renunţat imediat.

Suntem tot mai aproape de mai multe probleme, nucleare, decât de orice altele, pentru că astăzi nu văd nicio parte, în special pe cea rusă, să se retragă şi asta este ceea ce mă sperie cel mai mult”, a afirmat Nina Hruşciova.  

Hruşciova a mai susţinut că războiul Rusiei în Ucraina a fost „un război proxy” între  Occident şi Rusia, în care Ucraina este „într-o oarecare măsură un pion”. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite