Doi muncitori care împodobeau un brad, răniţi grav după ce au căzut de la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: informatiata.ro
FOTO: informatiata.ro

Accidentul s-a produs în seara zilei de miercuri, 24 noiembrie, pe bulevardul 1 Mai, din municipiul Suceava. Unul dintre răniţi este angajat al Primăriei Suceava, iar celălalt este angajatul firmei de la care primăria a închiriat macaralei cu nacelă folosită la ornarea oraşului pentru sărbătorile de iarnă.

Un grav accident s-a produs în seara zilei de miercuri, 24 noiembrie, pe bulevardul 1 Mai, în apropierea Spitalului Judeţean Suceava. Doi muncitori care împodobeau un brad, s-au prăbuşit cu tot cu platforma pe care se aflau de la o înălţime de trei metri, peste un camion.

Cei doi răniţi au fost transportaţi la spital, pentru că au suferit răni la cap, dar starea lor este stabilă.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul. Sunt voci care spun că utilajul folosit la împodobirea bradului se afla pe trotuar şi o parte a braţului platformei de lucru la înălţime ieşea spre stradă, astfel fiind agăţat de şoferul unui camion, care s-a pus în mişcare, după ce a aşteptat să se schimbe culoarea semaforului.

Ancheta trebuie să stabilească dacă braţul macaralei era îndreptat spre carosabil înainte de schimbarea culorii semaforului şi şoferul camionetei a fost neatent sau dacă operaţiunea de rotire a braţului a fost efectuată în momentul în care s-a făcut verde şi maşinile s-au pus în mişcare. 

În lipsa unor imagini video, ancheta poliţiştilor va fi dificilă. Camerele de supraveghere ale Primăriei Suceava nu au reuşit să surprindă imagini concludente din momentul accidentului, din cauza că farurilor maşinilor aflate în trafic. 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a interesat de starea de sănătate a celor doi răniţi. El a spus că primăria a început cu o lună mai devreme anul acesta pregătirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă, pentru că procesul necesită timp şi nu ar fi vrut să se desfăşoare în grabă. 

Vă mai recomandăm şi:

Imagini atipice pentru România: sute de utilaje, zeci de camioane şi excavatoare pe şantierul unei autostrăzi. Termenul de finalizare e 2023 VIDEO

VIDEO Un segment vital din Autostrada Transilvania, construit în proporţie de 90%. Motivul absurd pentru care nu va putea fi inaugurat după finalizare 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite