Incendiu în gara Vaslui la locomotiva unui tren Intercity. Trenul a plecat cu o întârziere de 150 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locomotiva la care  a izbucnit incendiul FOTO ISU Vaslui
Locomotiva la care  a izbucnit incendiul FOTO ISU Vaslui

Incendiul a fost sesizat de un subofiţer al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, care a anunţat imediat evenimentul. Cei 70 de călători din tren au fost evacuaţi în siguranţă de pompieri.

Pe 14 iulie 2022, în jurul orei 9,50, în staţia Vaslui, s-a produs un incendiu la locomotiva trenului IR 1830 care circulă pe ruta Galaţi – Cluj Napoca.

Conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, înainte de a interveni cu mijloacele din dotare, mecanicul trenului a anunţat evenimentul la 112, iar mai multe echipe de intervenţie ale pompierilor s-a deplasat la faţa locului pentru stingerea incendiului.

”Siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul a plecat cu o întârziere de 150 de minute cu o locomotivă de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate şi le mulţumeşte pentru înţelegere”, au precizat reprezentanţii CFR Călători.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă Vaslui a venit ulterior cu precizări legate de cauza incendiului izbucnit la o locomotivă în gara Vaslui.

„Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale şi echipaje specializate pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei locomotive staţionate în gara CFR Vaslui (tren IR 1830). Degajarea de fum din interiorul locomotivei a fost sesizată de un subofiţer din cadrul ISU Vaslui, acesta însoţind un grup de refugiaţi ucraineni aflaţi în gara CFR Vaslui. Locomotiva a fost decuplată de la vagoane şi trasă la o distanţă de siguranţă de aproximativ 80 metri faţă de acestea. Pompierii militari au intervenit prompt, intervenţia fiind finalizată după aproximativ 15 minute. Nici unul dintre cei 70 călători aflaţi în tren nu au fost rănit, nu a fost intoxicat şi nici nu a suferit atac de panică. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un cablu electric deteriorat în urma exploatării”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Unde duce teribilismul. Un şofer care făcea „liniuţe” cu BMW-ul a lovit mai multe maşini parcate

Escrocheria care a scandalizat Germania. O grupare infracţională s-a folosit de familii sărace ca să încaseze ilegal peste un milion de euro de la statul german

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite