Robert Negoiţă, pus sub urmărire penală pentru ucidere din culpă şi abuz în serviciu în cazul accidentului de la Biblioteca Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoi'[ FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Robert Negoi'[ FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost pus sub învinuire, miercuri, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru ucidere din culpă şi abuz în serviciu în cazul accidentului de la Biblioteca Naţională, în urma căruia doi oameni au murit după ce au fost surprinşi sub un mal de pâmânt care s-a prăbuşit.

Edilul a fost citat miercuri, în faţa anchetatorilor, unde i s-a comunicat calitatea de suspect, au precizat reprezentanţii instituţiei pentru Adevărul. Robert Negoiţă s-a prezentat însoţit de un avocat şi a refuzat să ofere declaraţii.

Pe 2 august 2021, un grav accident s-a produs în Capitală pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională, mai mulţi muncitori fiind prinşi sub un mal de pământ. Trei au fost îngropaţi până la talie, reuşindu-se scoaterea lor, iar doi au fost complet acoperiţi cu pământ şi au decedat. Şantierul aparţinea Primăriei Sector 3, lucrarea fiind subcontratată, şi nu era autorizat. Firma care executa lucrarea nu a respectat măsurile elementare de siguranţă pentru asigurarea şantierului şi pentru protejarea lucrătorilor.  Muncitorii erau angajaţi ai firmei Algorithm Residenţial S3 deţinută de Consiliul Local Sector 3. Terenul pe care lucrau aparţine Ministerului Culturii, conform buletindebucuresti.ro.

captura

Conform raportului întocmit după accident de inspectoratul de stat în construcţii, pe şantier lucrau 3 firme din subordinea CL S3. Direcţia Administrarea Domeniului Public Sector 3 pentru lucrări de amenajare drum şi borduri, Algorithm Residenţial S3, lucrări de armare şi Algorithm Construcţii S3 la lucrări de săpătură şi taluzare. Conform aceluiaşi raport, lucrările executate constau în realizarea unui şanţ cu o lungime de circa 32 m, lăţime 3 m şi o adâncime cuprinsă între 2.2 m şi 3.8 m, iar malurile de pământ nu au fost sprijinite, informează sursa citată.

În toată această perioadă, Robert Negoiţă a refuzat să facă orice declaraţii privind cele întâmplate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite