Ministrul Muncii: „Nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii”. Când a solicitat Turcan alocarea de fonduri pentru luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO Mediafax
Raluca Turcan FOTO Mediafax

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunţat, într-un mesaj intern pentru liberali, că în prezent nu sunt bani pentru pensii şi alocaţii, după ce Ministerul Finanţelor nu a răspuns solicitărilor făcute de Ministerul Muncii, în care subliniat că data limită pentru virarea acestor fonduri este 26 noiembrie, pentru a putea face plăţile la începutul lui decembrie.

„Florin, eşti dispus sa joci la poker pana şi banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău şi-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe facebook”, a fost mesajul transmis de Raluca Turcan într-o şedinţă a conducerii extinse a PNL. 

Potrivit unui document intrat în posesia „Adevărul”, Ministerul Muncii a solicitat încă din data de 12 noiembrie Ministerului Finanţelor, condus de Dan Vîlceanu, suplimentarea bugetului pentru a putea face plata pensiilor, alocaţii, drepturi salariale şi compensaţii pentru facturile la energie.

Ministerul a solicitat 2,8 miliarde lei, până la termenul limită de 25 noiembrie, pentru a plăti beneficiile aferente lunii decembrie, cea a Sărbătorilor. Instituţia afirmă că, în cazul în care bugetul nu este suplimentat până la această dată, ar putea să nu fie respectate termenele de plată, respectiv: perioada 1-15 ale lunii pentru pensii, cel târziu data de 5 ale fiecărei luni pentru alocaţii şi drepturi acordate pentru creşterea copilului.

Cei mai mulţi bani, adică 1,53 miliarde lei, sunt ceruţi pentru cheltuielile de asistenţă socială, în timp ce 769 de milioane de lei sunt pentru pensii şi indemnizaţii. 

Circa 500 de milioane de lei sunt necesari pentru bugetul asigurărilor sociale de stat. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite