Teodor Meleşcanu, fost şef SIE: I-am spus lui Victor Ponta că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu sursa foto: FB/Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu sursa foto: FB/Teodor Meleşcanu

Teodor Meleşcanu, fost director al Serviciului de Informaţii Externe, susţine că l-a avertizat pe Victor Ponta, în anul 2014, că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale deoarece „lucrurile stau altfel”.

Afirmaţiile lui Teodor Meleşcanu au fost făcute la Kanal D, în emisiunea moderată de Denis Rifai. Fostul şef al SIE - Serviciul de Informaţii Externe - a vorbit şi despre acuzaţiile aduse lui Victor Ponta de către fostul preşedinte Traian Băsescu. Şeful statului susţinea că Ponta a fost agent acoperit în perioada 1997-2001.

Teodor Meleşcanu a spus că descoperirea unui ofiţer de informaţii este faptă penală şi că i-a scris trei scrisori lui Băsescu pentru a-i explica acest lucru.

”Dacă e vorba de agenţi sub acoperire, nu-i cunosc, nu le ştiu numele şi nu ştiu cine sunt. Potrivit legii, descoperirea unui ofiţer de informaţii este faptă penală. I-am făcut lui Traian Băsescu o scrisoare în care i-am prezentat toate prevederile legale. Pe cei acoperiţi nu-i ştie nimeni, decât o persoană care i-a luat în primire. Altfel ar fi o mascaradă cu ceea ce înseamnă agenţii acoperiţi”, a spus Meleşcanu, citat de G4Media.

Fostul şef al SIE a vorbit şi despre întâlnirea pe care a avut-o (în anul 2014 n.red.) cu Victor Ponta şi socrul acestuia, Ilie Sârbu, întâlnire la care le-a spus că Ponta nu are cum să câştige alegerile prezidenţiale.

„Victor Ponta era în campania electorală atunci ... Eu personal am avut o discuţie cu Victor Ponta şi socrul său la Vila Lac 1 şi i-am spus foarte clar şi deschis că nu poate fi ales şi nu poate câştiga alegerile pentru că lucrurile stau altfel. Era un punct de vedere ca rezultat al informaţiilor din toate părţile. În calitate de şef SIE ştiam că nu va câştiga şi i-am zis. A zis că bine, vom merge înainte. I-am zis că nu e bine să candideze pentru că nu va câştiga. Sunt informaţiile mele, nu sunt pentru televizor”, a mai spus Meleşcanu.

Citeşte şi: 

Peste 400 de foşti parlamentari au atacat în instanţă abrogarea pensiilor speciale

Ionel Arsene şi Teodor Meleşcanu anunţă o alianţă între PSD, PPU şi ALDE pentru alegerile locale din judeţul Neamţ

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite