INSP: Peste 84% din decesele COVID din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul pandemiei până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, FOTO Shutterstock
De la începutul pandemiei până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, FOTO Shutterstock

84,2% din decesele înregistrate în săptămâna 14-20 martie în România au fost la persoane nevaccinate, potrivit raportului săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, în săptămâna 14-20 martie 2022 , 55% din cazuri au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov si Braşov.

Totodată, 42,5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

De asemenea, 33% din totalul deceselor înregistrate în această săptămână au fost în Bucureşti, Vaslui, Constanţa, Prahova si Bihor. 

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54.6% din decese, la bărbaţi.

Autorităţile precizează că 93,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite