Mesajul dur al unui medic: Familiile celor nevaccinaţi care se află la ATI caută tot felul de „pile”. Acum cred în noi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Un medic de la Spitalul Colentina din Capitală spune că situaţia din secţiile ATI ar fi fost mult mai simplă acum, dacă pacienţii ajunşi în stare gravă în unităţile medicale nu s-ar fi gândit că devin „cobai” şi ar fi ales să se vaccineze anti-COVID.

„Mă gândesc la toţi cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinaţi. Care nu cred în vaccin, mulţi nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de <pile>, ne sună disperaţi să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb - oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?", este mesajul transmis de medicul primar ATI, Lara Zarafin, de la Spitalul Colentina.

Medicul a adresat un mesaj dur şi celor care spun că motivul pentru care nu se vaccinează este acela că nu vor să fie „cobai”

„Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele şi personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinaţi primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate şi peste 3 miliarde de oameni vaccinaţi. Cum să mai spui că eşti cobai?", mai spune Laura Zarafin.

Aceasta a precizat şi că terapiile intensive din ţările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale, în timp ce în România „se stă în ambulanţe la coadă”.

Medicul a transmis acest mesaj în condiţiile în care, la Spitalul Colentina şi nu numai, doar jumătate din personalul medical a vrut să se vaccineze, iar rata celor care se îmbolnăvesc de COVID creşte.

Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a atras atenţia asupra acestei situaţii, săptămâna trecută şi a spus că, în spital nu va mai avea cine să asigure turele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite