Ciolacu, ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste: „O recunoaștere a PSD la nivel internațional”

0
Publicat:

Președintele PSD a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, organizație care îl va avea ca președinte în următorii ani pe Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Marcel Ciolacu, la alegerile pentru noua conducere a Internaționalei Socialiste FOTO Fb M.Ciolacu
Marcel Ciolacu, la alegerile pentru noua conducere a Internaționalei Socialiste FOTO Fb M.Ciolacu

Stânga românească și PSD au primit o nouă recunoaștere internațională! Îi mulțumesc premierului spaniol Pedro Sanchez pentru încrederea pe care mi-a acordat-o pentru a fi alături de domnia sa în următorul mandat pe care îl va avea ca președinte al Internaționalei Socialiste. Acest post de vicepreședinte la nivelul Europei Centrale și de Est mă onorează și se datorează eforturilor făcute de PSD, de toți colegii mei, în ultimii ani, în interiorul familiei noastre politice social-democrate”, precizează Marcel Ciolacu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Președintele PSD este de părere că prin alegerea sa este arătată relevanța la nivel internațional a partidului pe care îl conduce. „Este o nouă recunoaștere la nivel internațional a Partidului Social Democrat, după ce, în această toamnă, am obținut un post de vicepreședinte în conducerea PES prin europarlamentarul Victor Negrescu. Rămâne cum am stabilit: PSD este partidul care a integrat România în UE și NATO. Cu PSD la guvernare se ridică #MCV și avem o șansă foarte bună să aderăm la Schengen”, a punctat liderul social-democrat.

Vom continua să fim aproape de toți colegii noștri social-democrați europeni pentru îndeplinirea obiectivelor noastre naționale alături și prin Internationala Socialista. Uniți și puternici pentru România!”, a conchis Marcel Ciolacu. 

Recunoașterea PSD

La rândul său, vicepremierul Sorin Grindeanu a precizat că prin acest vot e demonstrată încrederea pe care o au colegii europeni în politici promovate de PSD.

„PSD a obținut astăzi recunoașterea ce cel mai puternic partid de stânga din Romania! Îl felicit pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru alegerea sa ca vicepreședinte al Internaționalei Socialiste! Desemnarea sa reprezintă un vot de încredere pentru politicile publice și eforturile continue ale echipei PSD”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a fost numit vineri preşedinte al Internaţionalei Socialiste (IS), în prima zi a congresului acestei organizaţii ce reuneşte 132 de partide socialiste sau social-democrate din lume şi care se desfăşoară până duminică la Madrid, relatează Agerpres.

Mizele lui Pedro Sanchez, liderul de la Madrid 

Nu a existat un vot, Sanchez fiind singurul candidat care să-i urmeze în funcţie fostului premier grec George Papandreou, preşedinte al Internaţionalei Socialiste din anul 2005. Papandreou a propus la congres „susţinerea acestei candidaturi prin aclamare”, aşa că participanţii s-au ridicat şi l-au aplaudat pe premierul spaniol.

Adresându-se femeilor participante la congresul Internaţionalei Socialiste, premierul spaniol a promis că va „lupta pentru paritatea bărbaţi-femei”, una dinte priorităţile sale de când a preluat în 2018 conducerea guvernul de la Madrid.

Anunţul lui Sanchez de a candida pentru preşedinţia IS a fost interpretat în Spania, mai ales de către presă, drept un semn al intenţiei sale de a folosi această organizaţie ca pe o trambulină personală către un post internaţional mai important dacă – aşa cum prezic sondajele – formaţiunea sa Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) va pierde alegerile legislative de la sfârşitul anului viitor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite