Ciolacu: Îmi mențin părerea că pe 8 decembrie vom intra în spațiul Schengen

0
Publicat:

Președintele PSD susține că este optimist în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen în această săptămână, în urma Consiliului JAI. Ciolacu a punctat că vor fi discuții pe acest subiect „până în ultima clipă”.

Ciolacu rămâne pozitivi în privința aderării la Schengen FOTO: Inquam Photos
Ciolacu rămâne pozitivi în privința aderării la Schengen FOTO: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a precizat că România îndeplinește toate condițiile tehnice de aderare, iar din acest motiv își menține părerea că decizia din Consiliul JAI va fi una pozitivă.

„Sunt ferm convins că vor fi discuții până în ultima clipă. Și eu comunic cu domnul prim-ministru, o să am și astăzi o discuție pe acest subiect. Haideți să vorbim pe 8 decembrie. (...) România îndeplinește toate condițiile tehnice de foarte mult timp, este un vot politic. Cu domnul ministru Bode am avut zilnic discuții pe tema Schengen. Eu îmi mențin părerea că pe data de 8 decembrie vom intra în spațiul Schengen și nu cred că alt stat al UE cum e Austria se poate opune pe nedrept intrării României în Schengen”, a declarat președintele PSD în Parlament.

Austria se opune oficial aderării României

Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că Austria se opune aderării României la spațiul Schengen. Potrivit acestuia, nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea Schengen, fiind nevoie „de mai mult timp”.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a declarat Nehammer la Summitul UE- Balcanii de Vest, potrivit Digi24.

Declarațiile cancelarului austriac vin la o zi după ce ministrul Lucian Bode s-a aflat într-o vizită oficială în Austria, unde s-a întâlnit cu omologul său. Oficialul român a explicat autorităților austriece că România nu face parte din coridorul de imigrație.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite