Ciolacu reamintește de taxa de solidaritate: „O regulă corectă pentru toată lumea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD a declarat, referindu-se la taxa de solidaritate, că într-un mediu concurenţial este corect ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea, susținând că o taxă de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile mari reprezintă „o regulă corectă”.

Președintele PSD a reamintit de taxa de solidaritate FOTO Inquam Photos / George Călin
Președintele PSD a reamintit de taxa de solidaritate FOTO Inquam Photos / George Călin

  „Ceea ce plăteşte capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurenţial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a mai subliniat că în prezent nu sunt propuneri de modificări de taxe. 

Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să îşi facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului şi pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele şi unde nu este concordanţă, atunci intervine statul. Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informaţii, am informaţiile în ceea ce priveşte impozitul pe profit şi cum încercăm să optimizăm fiscal. Cred că perioada optimizării fiscale a luat sfârşit. Marcel Ciolacu şi PSD-ul nu măreşte nicio taxă”, a mai afirmat Ciolacu. 

Taxa de solidaritate, temă veche a PSD

Șeful PSD a mai susținut în trecut, în mai multe rânduri ideea introducerii taxei de solidaritate pentru companiile cu cifră de afaceri mare, neavând însă succes în a-i convinge pe colegii de guvernare. 

Anul trecut, social-democratul sublinia: „în aceste momente foarte dificile din punct de vedere economic, este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de acelaşi regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici. De aceea, am insistat şi voi insista în continuare în Coaliţie, ca acest principiu al solidarităţii între contribuabili să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România”.

Încă de anul trecut, fostul premier PNL, Florin Cîțu, sublinia că „este clar că cineva care nu ştie cum funcţionează finanţele în România vine cu astfel de idei”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite