Ciolacu: România este parte a viitoare Strategii a SUA pentru Marea Neagră

0
Publicat:

Liderul PSD a salutat decizia Congresului SUA de includere a Strategiei în Legea Omnibus pentru anul 2023, lege care prevede cheltuielile bugetare ale Guvernului american.

Ciolacu salută viitoarea strategie a SUA pentru Marea Neagră FOTO Inquam Photos / George Călin
Ciolacu salută viitoarea strategie a SUA pentru Marea Neagră FOTO Inquam Photos / George Călin

Potrivit lui Marcel Ciolacu, această strategie „este o recunoaștere a importanței regiunii Mării Negre și implicit a rolului României”.

„România este parte a viitoarei Strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră! Salut decizia Congresului SUA de includere a Strategiei în Legea Omnibus pentru anul 2023, lege care prevede cheltuielile bugetare ale Guvernului american. Este o recunoaștere a importanței regiunii Mării Negre și implicit a rolului României în asigurarea stabilității și securității întregii Europe.Mai mult, este o dovadă în plus a bunei funcționări a Parteneriatului Strategic pe care țara noastră îl are cu Statele Unite”, susține șeful PSD.

Ciolacu susține că „un climat sporit de securitate va genera implicit mai multe investiții în economia românească”.

„Îi felicit pe colegii mei, senatorii Robert Cazanciuc și Ștefan Radu Oprea, pentru demersurile făcute, în fața reprezentanților Comisiilor de Apărare și Politică Externă din Congresul american, cu ocazia vizitei în SUA din luna decembrie”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ambasada României în SUA a anunțat că administrația americană va avea o strategie de lucru cu Aliații privind regiunea Mării Negre, în urma unei decizii din Congresul SUA. Legea care conține această prevedere a mers la promulgare la Joe Biden.

Congresul SUA a adoptat Legea Omnibus privind alocările bugetare aferente anului fiscal 2023, printre prevederile acesteia căreia se regăseşte solicitarea legislativului american ca, în 6 luni de la promulgarea legii, Secretarul de Stat al SUA, împreună cu şefii altor agenţii federale relevante, să prezinte Congresului o strategie de lucru cu aliaţii NATO din regiunea Mării Negre, pentru aprofundarea relaţiilor economice, consolidarea asistenţei economice şi de securitate pentru statele din regiune, inclusiv prin sprijinirea eforturilor pentru creşterea rezilienţei democratice, menţionează comunicatul, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, elaborarea unei strategii a Statelor Unite față de regiunea Mării Negre va constitui un instrument substanţial şi comprehensiv pe care România îl susţine pe deplin. Consolidarea politicii externe a SUA faţă de regiunea Mării Negre este un proces binevenit în direcţia creşterii angajamentului comprehensiv al SUA faţă de regiune, în domenii strategice precum apărarea, economia, rezilienţa democratică, ceea ce România a susţinut constant.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite