Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei: Suntem solidari cu poporul turc

0
Publicat:

Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe de la Ambasada Turciei la București deschisă în urma cutremurului de 7,8 grade pe scara Richter. Șeful statului a afirmat că România este solidară cu poporul turc și a transmis însănătoșire grabnică persoanelor rănite.

Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia FOTO: Presidency
Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia FOTO: Presidency

„Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către toți cei afectați de cutremurele catastrofale din Turcia. În numele României și al cetățenilor români, am semnat astăzi în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei din București. Suntem solidari cu poporul turc, iar salvatorii noștri și personalul medical se află deja la locul dezastrelor pentru a căuta și ajuta supraviețuitorii. Le transmitem însănătoșire grabnică persoanelor rănite și dorim poporului turc să găsească puterea de a depăși aceste momente dramatice”, a transmis președintele, într-o postare pe Facebook.

Ambasada Turciei la București a deschis, marți după-amiază, o carte de condoleanțe în memoria victimelor cutremurului de luni, 6 februarie, de 7,8 grade pe scara Richter.

„În urma cutremurelor care au avut loc în țara noastră, afectând peste 10 județe, au fost declarate șapte zile de doliu național. Cu acest prilej, în perioada 7-10 februarie, la ambasadă se va deschide o carte de condoleanțe. Cetățenii noștri și membrii comunității turco-tătare pot veni pentru a semna în cartea de condoleanțe, după cum urmează: astăzi, 7 februarie, între orele 14:00 – 17:00; în perioada 8-10 februarie, între orele 10:00 – 15:00. De asemenea, cei care doresc să transmită un mesaj virtual de condoleanțe, o pot face la adresa embassy.bucharest@mfa.gov.tr”, se arată într-o postare pe Facebook a Ambasadei Republicii Turcia la București.

Tot astăzi a semnat și liderul PSD în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia, în memoria victimelor. Marcel Ciolacu a transmis că legislativul își exprimă solidaritatea cu partenerul din NATO, grav afectat în urma cutremurelor din urmă cu două zile.

Am semnat astăzi în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la București în memoria victimelor cumplitei tragedii care s-a abătut asupra acestei țări. L-am asigurat pe Excelența Sa, domnul Ambasador Özgür Kıvanç Altan de solidaritatea noastră deplină și am transmis condoleanțe pentru familiile îndoliate și adânca noastră compasiune pentru toate persoanele afectate de acest dezastru natural”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

Îi mulțumesc și reprezentantului comunității turce din Parlamentul României, domnul deputat Iusein Ibram, pentru că a fost alături de mine în spiritul strânselor legături de prietenie care unesc popoarele noastre”, a completat președintele Camerei Deputaților și al Partidului Social Democrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite