Iohannis participă la ședința de evaluarea a stadiului măsurilor adoptate de SRI în contextul războiului din Ucraina

0
Publicat:

Președintele Klaus Iohannis participă astăzi, începând cu ora 12:00, la ședința de evaluare a stadiului măsurilor adoptate de SRI, în contextul provocărilor de securitate generate de războiul de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Astăzi, 28 martie, la sediul central al SRI va avea loc, în prezența Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, o ședință de evaluare a stadiului măsurilor adoptate de Serviciul Român de Informații în contextul provocărilor de securitate generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat al SRI.

Potrivit SRI, ședința va începe la ora 12:00 și nu are o componentă deschisă publicului.

Mesajul premierului Ciucă

Premierul Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia ședinței de la sediul SRI. Nicolae Ciucă susține că instituția este una fundamentală pentru funcționarea și performarea statului român, în contextul războiului de agresiune din Ucraina, conflict care aduce „nenumărate provocări și riscuri pentru România”.

Potrivit premierului, SRI este o instituție „modernă, care a învățat deja să se adapteze și să funcționeze într-un lume a incertitudinii și evoluțiilor constante, unele de mare magnitudine, adaptându-se la provocări, transformând riscurile de securitate în oportunități de promovare a intereselor naționale”.

„Este firesc, așadar, să respectăm și să prețuim inteligența, discreția și performanța, să recunoaștem și să salutăm eforturile constante făcute și să manifestăm respectul datorat față de demnitatea cadrelor sale de elită. Iar recunoașterea nu se poate face decât prin condițiile de funcționare, prin statut. Prin salutarea astăzi a eficienței și profesionalismului, calității produselor sale și a eforturilor de anticipare, a impactului pe care îl aveți la nivelul susținerii deciziilor strategice”, susține premierul, potrivit comunicatului Guvernului.

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că Serviciul Român de Informații este „primul chemat să asigure securitatea celor trei componente - stat, societate și cetățean”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite