Iohannis: SRI nu are director civil, dar funcţionează impecabil

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că din evaluarea sa, SRI funcţionează impecabil şi nu trebuie nimeni să-şi facă probleme, pentru că întreaga conducere militară este în funcţie, chiar dacă nu are director civil.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

SRI e condus de prim-adjunctul, generalul Ionescu, și cred că îl condcue bine. Întreaga conducere militară e în funcție. Evaluarea mea e că SRI-ul funcționează impecabil. Deci, din acest punct de vedere, nu trebuie nimeni să-şi facă probleme”, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat dacă va numi un director civil la șefia SRI, mai ales că 2024 este an electoral și instituțiile se confruntă cu numeroase atacuri.

Eduard Hellvig a demisionat de la șefia SRI în iulie 2023. De atunci, serviciul este condus de prim-adjunctul SRI, Răzvan Ionescu.

Legat de problemele pe care le au anumite state cu protecția împotriva atacurilor cibernetice, șeful statului a precizat: „Atacurile au loc acolo unde infrastructura nu este bine protejată și, din păcate, sunt instituții publice care nu s-au îngrijit de o protecție adecvată a infrastructurii lor informatice. Este un fapt, nu au decât ordonatorii de credite să găsească resurse și să îmbunătățească protecția. Altă metodă nu există, nu se cunoaște altă metodă decât a îmbunătăți protecția contra hackerilor”.

Nu e pentru prima dată când la șefia unui serviciu de informații perioada de interimat este lungă, asemenea cazuri fiind mai ales în cazul Serviciului de Informații Externe de-a lungul timpului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite