Marcel Ciolacu: „Realegerea lui Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a parteneriatului nostru strategic, în NATO”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși rezultatul final al alegerilor din Turcia nu este cunoscut, Marcel Ciolacu a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care vorbește despre realegerea lui Erdogan în funcția de președinte.

Marcel Ciolacu - arhiva foto
Marcel Ciolacu - arhiva foto

„Turcia rămâne unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României! Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic, în cadrul NATO”, scrie Marcel Ciolacu.

Liderul PSD spune că menținerea securității la Marea Neagră este vitală în acest context geo-strategic tensionat.

„Mai mult, Turcia este unul dintre partenerii comerciali tradiționali ai României și mizăm pe stimularea relațiilor economice și în viitor. Firmele turcești prezente în România au o contribuție importantă, inclusiv în domeniul infrastructurii de transport, componentă esențială pentru dezvoltarea economiilor noastre”, adaugă Ciolacu. 

Premierul maghiar Viktor Orban este primul lider european care l-a felicitat pe Recep Erdogan, deși rezultatele oficiale încă nu sunt finale.

Rezultatele după deschiderea a 98,88% din urnele de vot arată că Erdogan a fost preferat de 52,07% dintre alegători, iar Kilicdaroglu de 47,93%.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite