Prințul Archie și Prințesa Lilibet, copii lui Harry au primit oficial titluri regale

0
Publicat:

Copiii prințului Harry al Marii Britanii și ai soției sale Meghan vor fi cunoscuți sub numele de prinț și prințesă, cuplul folosind pentru prima dată în mod public titlul regal al fiicei lor pentru a anunța că a fost botezată, notează Reuters

FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Conform regulilor regale, nepoții monarhului pot deveni prinți sau prințese ale regatului, ceea ce înseamnă că copiii lui Harry, Archie, 3 ani, și Lilibet, 1 an, erau eligibili pentru a folosi aceste titluri de când tatăl său a devenit rege în septembrie anul trecut.

Interesul față de titlurile copiilor lui Harry vine după ce relația acestuia cu tatăl său, regele Charles, s-a înrăutățit  după ce a prințul a publicat cartea sa de memorii la începutul acestui an, în care a făcut acuzații la adresa familiei regale.

Nu se știa până miercuri dacă cuplul, care s-a retras din îndatoririle regale în martie 2020 și locuiește acum în California, ar dori ca copiii lor să fie cunoscuți ca prinț și prințesă.

„Pot confirma că prințesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de arhiepiscopul de Los Angeles, reverendul John Taylor”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al cuplului.

Palatul Buckingham a declarat că va actualiza site-ul regal pentru a reflecta titlurile lui Archie și Lilibet „în timp util”.

Meghan a declarat într-un interviu în urmă cu doi ani că familia regală britanică a refuzat să-l facă prinț pe fiul ei Archie și a avut conversații despre cât de închisă ar putea fi pielea lui.

Titlurile sunt în conformitate cu precedentul creat prin scrisorile de brevet emise de George al V-lea în 1917, care conferă titlul de prinț sau prințesă nepoților de linie masculină ai suveranului. Aceasta este prima dată când s-a confirmat că copiii vor folosi aceste titluri.

Botezul a avut loc la câteva zile după ce Harry și Meghan au fost rugați să părăsească locuința lor britanică, Frogmore Cottage, o decizie luată de Charles și un semn al celei mai recente tensiuni în relații.

Nu se știe dacă Harry va participa la încoronarea tatălui său în luna mai.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite