Discursul lui Novak Djokovici, după calificarea în „optimi” la Australian Open și un nou „război” cu staff-ul său

0
Publicat:

Novak Djokovici s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2024, la meciul 100 jucat la simplu, la turneul de la Melbourne. Sârbul, de 10 ori campion la Antopozi, a trecut uşor de Tomas Martin Etcheverry, scor 6-3, 6-3, 7-6, pe Rod Laver Arena, în turul trei al Australian Open.

Novak Djokovici prinde turație la Australian Open. Foto Getty images
Novak Djokovici prinde turație la Australian Open. Foto Getty images

Nole s-a impus în două ore şi 28 de minute într-un meci în care a servit perfect, a jucat cel mai bine de la startul turneului, dar și în care a avut mai multe clinciuri verbale cu cei din staff-ul său. „A fost un meci grozav, cred eu. Cea mai bună prestaţie pe care am avut-o în acest turneu. Evident, sunt mulţumit de modul în care am jucat pe parcursul întregului meci, în special în primele două seturi.

El a accelerat, şi-a ridicat nivelul tenisului probabil cu unul sau două niveluri în setul al treilea şi am mers cap la cap. În tie-break cred că am găsit loviturile potrivite, serviciile potrivite şi am închis meciul”, a declarat Djokovici în interviul de pe teren.

Explicații pentru ieșirile la oamenii săi

Deși a făcut cel mai bun meci al său la actuala ediție de la Australian Open, Djokovic a avut și momente în care a fost foarte nervos. Așa cum obișnuiește atunci când lucrurile nu merg așa cum vrea, sârbul s-a răstit de câteva ori către oamenii din loja sa. La finalul partidei, Nole a fost întrebat de ce are mereu acele răbufniri către staff-ul său, iar liderul mondial a început să râdă, dând de înțeles că totul face parte din personalitatea sa.

"Orice voi spune va fi folosit împotriva mea. Nu sunt atât de sigur dacă este o tensiune sănătoasă. Îți voi spune altfel. Uneori e sănătos.. uneori e nesănătos. Trecem împreună prin momente bune și momente rele. Totul face parte din călătorie. Sunt singur pe teren. În afara terenului, este un efort de echipă. Este bine să am o discuție când sunt aproape de ei. De multe ori nici nu vrei să înțelegeți ce ne spunem. Dar totul este distractiv când câștigăm", a spus Novak Djokovici.

După a 31-a victorie consecutivă la Australian Open, Djokovici urmează să îl înfrunte în turul al patrulea pe Ben Shelton, cap de serie 16, sau pe Adrian Mannarino, cap de serie 20.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite