Hagi vrea România la Mondiale: „Să organizăm noi!“

0
Publicat:

Prin 2012, fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, voia, cel puțin la nivel declarativ, ca România să găzduiască... Jocurile Olimpice din 2020. Adică, cele care au ajuns, ulterior, la Tokyo și s-au desfășurat, în 2021, din cauza pandemiei. De precizat că, dacă nu venea pandemia, România ar fi avut mari probleme și întârzieri legate de pregătirile pentru Euro 2020. Și acest eveniment s-a amânat pentru 2021, Bucureștiul găzduind patru meciuri pe „Arena Națională“.

Gheorghe Hagi, convins că România poate găzdui un Mondial, cu ambiție și planificare.
Gheorghe Hagi, convins că România poate găzdui un Mondial, cu ambiție și planificare.

Așadar, după ce ne-am chinuit teribil cu doar o mică parte a unei întreceri de anvergură, acum Gheorghe Hagi e convins că putem organiza un eveniment de dimensiunea unui Mondial! Potrivit gsp.ro, managerul Farului a apărut la o conferință de presă și și-a expus ideile în acest sens.

Ce a spus Gheorghe Hagi?

*Dar de ce România nu concurează să organizeze Campionatul Mondial? De ce să nu avem și noi ambiții de astea? N-am văzut ambiție.

*Avem și noi generație care ne-a reprezentat, ne-a dus în lume. Dacă tot nu ne calificăm pe merit, măcar să organizăm, să băgăm niște miliarde și să organizăm un Mondial sau un European în România. Cu Ungaria sau cu alte țări de pe lângă noi.

*De ce să se facă doar în Anglia, în Olanda și în Germania? Să vină și la noi! Băgați bani, investiți dacă vreți să avem. În tineri, în infrastructură.

*Trebuie să știi cum să chemi oamenii de acasă, să ai marketing. Să ai infrastructură. Scuză-mă, n-o să vină să stea 4 ore la stadion și ce să facă? Să mănânce semințe? Numai în România și la Mondialul din Qatar nu se vinde bere la stadion.

*Așa ceva... Toate numai la noi, când afară toate companiile de bere sunt peste tot. Inclusiv la UEFA, în Champions League. Și noi ținem o lege care nu e bună. Trebuie să lași oamenii să bea bere la stadion. Pentru că lumea trebuie să vină la stadion, să petreacă, să fie într-un parc, să aibă stadion nou-nouț, să se simtă bine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite