Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole, a fost reţinut pentru câteva ore

0
Publicat:

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), a fost reţinut miercuri pentru câteva ore în legatură cu o anchetă de corupţie vizând contracte încheiate în timpul mandatului său.

Luis Rubiales
Luis Rubiales

Luis Rubiales a fost întâmpinat de poliţie pe aeroportul din Madrid la întoarcerea sa din Republica Dominicană şi interogat înainte de a fi pus în libertate. Încă nu a fost făcută o declaraţie oficială. Este de aşteptat ca Rubiales să fie audiat de un judecător de instrucţie în următoarele zile. Conform legislaţiei spaniole, un suspect poate fi reţinut până la 72 de ore fără un mandat de arestare.

Rubiales se afla în Republica Dominicană când Garda Civilă a percheziţionat birourile RFEF şi alte proprietăţi, inclusiv casa lui Rubiales din Granada, la mijlocul lui martie, în legătură cu o ancheta privind corupţia şi spălarea de bani în contractele încheiate în timpul celor cinci ani în care el a fost preşedintele RFEF.

Rubiales este cercetat într-un dosar care vizează mai multe contracte încheiate de RFEF, precum mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită. Acest dosar se desfăşoară în afara anchetei privind infracţiunile de agresiune sexuală şi constrângere, după ce Rubiales a sărutat-o cu forţa pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso după finala Cupei Mondiale de la Sydney, pe 20 august. Justiţia spaniolă solicită în acest caz o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul cere ca lui Rubiales să-i fie interzis să lucreze în domeniul sportului pe durata pedepsei, să fie pus în libertate supravegheată timp de doi ani şi să i se interzică să comunice cu jucătoarea sau să se apropie de ea pe o distanţă de 200 de metri timp de patru ani.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale feminine de fotbal, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat-o pe buze pe Jenni Hermoso, fără consimţământul jucătoarei. Gestul său a provocat indignare în Spania şi în străinătate, ducând ulterior la suspendarea sa din fotbal şi la demisia sa din funcţie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite