Medalii pentru atleții români participanți la Cupa Europeană de aruncări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii români Bianca Ghelber (ciocan) şi Alexandru Novac (suliţă) au câștigat medalii de argint, duminică, la Cupa Europeană de aruncări de la Leiria (Portugalia), scrie Agerpres.

Federația Română de Atletism FOTO: Facebook/FRAtletism
Federația Română de Atletism FOTO: Facebook/FRAtletism

În cadrul probei feminine de aruncare a ciocanului, Bianca Florentina Ghelber a câștigat medalia de argint cu 71,66 metri. Aurul a fost câștigat de către sportiva daneza Katrine Koch Jacobsen, cu 71,95 metri, în timp ce bronzul a revenit italiencei Sara Fantini, cu 70,58 metri.

La proba de aruncarea a suliţei, Alexandru Mihăiţă Novac a ocupat locul al doilea, cu 80,73 metri, depășit de ucraineanul Artur Felfner, 81,89 metri. Podiumul a fost completat de grecul Ioannis Kyriazis, cu 80,52 metri.

Vlad Alexandru Turcu și-a adjudecat bronzul la aruncarea suliţei, categoria Under-23, cu 74,51 metri. Primele două locuri au fost ocupate de italianul Giovanni Frattini, cu 76,21 metri, şi de turcul Muhammet Hanifi Zengin, cu 76,15 metri.

Rareş Andrei Toader s-a apropriat de un loc pe podium, clasându-se al patrulea în finala probei de aruncare a greutăţii, cu 20,43 metri, devansat de italianul Zane Weir, 21,55 metri, britanicul Scott Lincoln, 20,98 metri, şi de bosniacul Mesud Pezer, 20,58 metri.

Sâmbătă, Alin Alexandru Firfirică a reușit să cucerească medalia de aur în proba de aruncare a discului.

În privința clasamentului pe medalii, România ocupă locul al cincilea, cu una de aur, două de argint şi una de bronz, după Ucraina (2-1-0), Italia (2-0-3), Polonia (2-0-0) şi Germania (1-4-1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite