O criminală devenită scriitoare de romane polițiste a murit la 84 de ani. Povestea fascinantă a lui Anne Perry

0
Publicat:

Avea 15 ani când a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru că a omorât-o în bătaie pe mama prietenei sale. Anne Perry a devenit, apoi, scriitoare de romane polițiste.

Anne Perry FOTO: Fb/Anne Perry
Anne Perry FOTO: Fb/Anne Perry

Anne Perry a murit joi într-un spital din Los Angeles, a confirmat agentul ei. Ea era într-o stare gravă de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în decembrie. 

Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, și a fost pusă la cale de Perry și de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei. Detaliile au fost descoperite ulterior în jurnalele găsite de poliție. Honorah Mary Parker a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori, relatează BBC

Cele două fete au mărturisit că au pus la cale crima în încercarea de a nu fi separate de decizia părinților lui Parker, în vârstă de 16 ani, care plănuiau să o trimită în străinătate.

Perry s-a născut în Blackheath, Londra, în octombrie 1938, și s-a mutat mai întâi în Bahamas, la vârsta de opt ani, înainte de a se stabili în Noua Zeelandă.

Ea a declarat că, în copilărie, a fost dată în plasament din cauza unei boli și, ca urmare, a lipsit mult de la școală. După ce a fost eliberată din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie și a lucrat pentru scurt timp ca însoțitoare de bord.

Mai apoi, ea a devenit mormonă și s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoțian. Primul ei roman, The Cater Street Hangman, a fost publicat în 1979. A continuat să scrie o serie de romane care s-au vândut în total în 25 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Autoarea a fost sursa de inspirație pentru filmul „Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet. În momentul în care Anne Perry a ucis-o în bătaie pe mama celei mai bune prietene, era cunoscută sub numele de Juliet Hulme, trecând mai târziu la numele Anne Perry ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite