Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a întors pe Pământ după cinci luni

0
Publicat:

După o misiune de cinci luni pe Staţia Spaţială Internaţională, echipajul Crew-5 s-a întors pe Pământ la bordul unei capsule a companiei spaţiale private SpaceX.

Echipajul Crew-5. FOTO Facebook NASA
Echipajul Crew-5. FOTO Facebook NASA

După aproape 157 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională, cei patru membri ai misiunii SpaceX Crew-5 a NASA - astronauții Nicole Mann și Josh Cassada de la NASA, astronautul JAXA Koichi Wakata și cosmonautul Roscosmos Anna Kikina - a amerizat în siguranță pe coasta Florida la ora 21:02 p.m. EST sâmbătă, 11 martie, potrivit NASA (National Aeronautics and Space Administration).

106 milioane de kilometri parcurși și peste 100 de experimente

NASA a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru cei patru membri reveniți pe Pământ.

Echipajul Crew-5 s-a întors pe Pământ. FOTO Facebook NASA
Echipajul Crew-5 s-a întors pe Pământ. FOTO Facebook NASA

Bine ai venit acasă, Crew-5! (...) Crew-5 a orbitat în jurul Pământului de peste 2.500 de ori, călătorind peste 66 de milioane de mile (106 milioane km) și contribuind la peste 100 de experimente științifice și demonstrații tehnologice”, a precizat NASA. 

La bordul ISS se află în prezent cosmonauţii Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin, precum şi astronautul NASA Frank Rubio, dar și echipajul Crew-6, care a andocat cu câteva zile în urmă.  

Echipajul Crew-5. FOTO Facebook NASA
Echipajul Crew-5. FOTO Facebook NASA

Astronauții noștri din echipajul 6 (Crew-6), care au decolat de pe NASA's Kennedy Space Center la începutul acestei luni, sunt acum la bordul ISS, începând o altă expediție științifică în laboratorul orbital”, a mai scris NASA pe pagina oficială de Facebook.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite