Explozii în Crimeea. Ucrainenii susțin că au distrus un transport de rachete de croazieră Kalibr VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucrainenii anunță distrugerea unui lot de rachete rusești în orașul Djankoi, în nordul peninsulei Crimeea. Aceste rachete ar fi urmat să fie folosite în atacuri aeriene împotriva Ucrainei.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că a distrus un transport de rachete de croazieră ruseşti de tip Kalibr, chiar în timp ce erau transportate pe calea ferată, în peninsula Crimeea.

„O explozie în orașul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachetele de croazieră rusești Kalibr NK în timpul transportului lor pe calea ferată. Kalibr NK sunt rachete concepute pentru lansări de pe navele de suprafață ale Flotei Ruse de la Marea Neagră”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei.

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a distribuit o filmare cu o explozie în dreptul gării din localitatea Djankoi. „Rachetele de croazieră Kalibr NK au fost distruse în Djankoi, Crimeea, în timpul transportului pe cale ferată”, a scris acesta pe Twitter.

Rachetele, concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafață ale flotei rusești din Marea Neagră, au o rază de acțiune operațională de peste 2.500 de kilometri pe uscat și de 375 de kilometri pe mare.

Explozii în Crimeea FOTO Captură video
Explozii în Crimeea FOTO Captură video

De cealaltă parte, un reprezentant al administrației rusești de ocupație din Crimeea a evocat un atac cu drone. Potrivit acestuia, un bărbat de 33 de ani a fost rănit în acest atac.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite