Germania admite responsabilitatea pentru războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, a mărturisit că Germania are o contribuție pentru războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, deoarece a sprijinit gazoductul Nord Stream 2, potrivit Mediafax.

Ministrul german al Justiției recunoaște contribuția Germaniei la izbucnirea războiului FOTO EPA-EFE
Ministrul german al Justiției recunoaște contribuția Germaniei la izbucnirea războiului FOTO EPA-EFE

Ştiind ceea ce ştim astăzi, decizia de a continua Nord Stream 2 după anexarea Crimeei în 2014 a fost contribuţia Germaniei la izbucnirea războiului din Ucraina", a declarat Marco Buschmann în discursul de bun venit al unei reuniuni a miniştrilor justiţiei din cadrul G7, la Berlin, potrivit POLITICO.

El a adăugat că este de datoria Germaniei să „se confrunte direct cu acest adevăr" şi să „tragă concluziile corecte" din el.

O versiune a declarației ministrului de Justiție a fost distribuitp pe profilul de Twitter al acestuia.

Investigare a crimelor de război comise de Rusia în Ucraina

Declaraţia îl contrazice indirect pe cancelarul Olaf Scholz, care a apărat mult timp gazoductul. Scholz a catalogat Nord Stream 2 drept un „proiect al sectorului privat".

Buschmann a găzduit marţi, 29 noiembrie, la Berlin, o reuniune comună a miniştrilor justiţiei din G7, în cadrul căreia s-a decis că autorităţile judiciare din ţările G7 ar trebui să coopereze mai strâns în ceea ce priveşte investigarea crimelor de război comise de Rusia în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite