Încoronarea Regelui Charles va avea loc în 2023: „Pregătiți-vă pentru certuri”

0
Publicat:

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi „colosală”, dar oamenii ar trebui să fie pregătiți pentru certuri legate de orice, „de la coroana Camillei până la uleiul ceremonial”, a declarat pentru Daily Mail, jurnalistul Robert Hardman, cunoscut pentru munca sa asupra familiei regale britanice. 

FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey, a anunţat Palatul Buckingham.

„După ce am notat data în agendele noastre, să înceapă certurile. Fără o ordine anume, aștept cu nerăbdare disputele legate de codurile vestimentare (prea grandioase/nu suficient de grandioase) și de coroana reginei consort (ar trebui să mai fie decorată cu diamantul Koh-i-Noor de 105 carate pe care mai multe națiuni, inclusiv India, îl revendică ca fiind al lor?) Sunt sigur că vom vedea o mulțime de istericale pe rețelele de socializare cu privire la uleiul de încoronare folosit pentru ungerea suveranului. Așteptați-vă la urlete de indignare pe acest front.

Componentele principale ale Încoronării vor fi ritualurile și costumele - și nu mă îndoiesc că acestea vor continua să constituie esența acestui eveniment, așa cum au făcut-o la fiecare Încoronare de la cea a regelui Edgar la Bath în 973 (cea mai veche despre care avem detalii)”, a spus Hardman.

Jurnalistul a ținut să menționeze și despre ce importanță are acest eveniment pentru oamenii din Marea Britanie. 

„Totuși, ceea ce arată toate acestea, în cele din urmă, este că în adâncul sufletului nostru încă ne pasă foarte mult de acest ritual. Iar acesta trebuie să fie un lucru bun. În ultimele zile, a existat o dezbatere foarte aprinsă despre tonul ceremoniei. Republicanii, bineînțeles, vor susține întotdeauna că nu ar trebui să existe nicio Încoronare, așa că să îi lăsăm deoparte.

Mulți alții au fost consternați de rapoartele conform cărora aceasta va fi o afacere «redusă». Este adevărat, congregația va trebui să fie mai mică. Reglementările moderne de siguranță pur și simplu nu vor permite autorităților de la Westminster Abbey să își mărească capacitatea de 2.000 de locuri cu 400%, așa cum au făcut data trecută, ridicând tribune temporare peste tribune temporare”, a spus acesta. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite