Mai mulți parlamentari austrieci au părăsit sala în momentul discursului lui Zelenski. Ce au lăsat pe pupitre VIDEO

0
Publicat:

Volodimir Zelenski a avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care s-a adresat, prin intermediul unei legături video, parlamentarilor austrieci. Deputaţii din Partidul Libertăţii, de extremă-dreapta şi pro-Rusia, au părăsit joi camera inferioară a parlamentului austriac.

Ei susţin că acest demers ar încălca neutralitatea Austriei, relateză Reuters, citată de observatornews.ro

Parlamentarii austrieci pro-Rusia au părăsit sala FOTO Twitter Maximilian Werner
Parlamentarii austrieci pro-Rusia au părăsit sala FOTO Twitter Maximilian Werner

Partidul Libertăţii (FPOe) avertizase cu câteva zile în urmă că va organiza o formă de protest faţă de discursul lui Zelenski. Parlamentarii săi au asistat la începutul discursului preşedintelui ucrainean şi apoi au ieşit din sală.

Ei au lăsat pe pupitrele lor pancarte cu logo-ul partidului pe care scria "Loc pentru neutralitate" sau "Loc pentru libertate".

"Este trist că FPOe este singurul partid din parlament care ia în serios neutralitatea noastră permanentă, apărând astfel pacea", afirmase marţi liderul FPOe, Herbert Kickl, într-un comunicat.

Președintele Austriei, în vizită la Kiev

Joi, 30 martie, Zelenski s-a adresat parlamentarilor austrieci prin intermediul unei legături video, mulţumind Vienei pentru ajutorul umanitar şi pentru asistenţa acordată în proiecte precum curăţarea terenurilor de mine antipersonal. Austria susţine că neutralitatea sa o împiedică să se implice militar în conflict şi, deşi susţine Ucraina din punct de vedere politic, nu poate trimite ţării arme în lupta sa împotriva invaziei ruseşti.

Pe 1 februarie 2023, preşedintele austriac Alexander van der Bellen a sosit la Kiev pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Ucraina, cu câteva săptămâni înainte de marcarea primului an de la începerea invaziei ruse în această ţară, transmite EFE.

'După aproape un an, Ucraina nu a fost uitată. Împreună cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski şi cu bravul popor ucrainean apărăm valorile europene'', a scris Van der Bellen, pe contul său de Twitter, unde a postat şi fotografii de la momentul în care este întâmpinat de oficiali ucraineni în gara centrală din Kiev, scrie Agerpres.

Preşedintele austriac a declarat că vizita sa la Kiev corespunde ''actului meu deliberat de a-mi exprima solidaritatea cu Ucraina, potrivit unei înregistrări video difuzată de agenţia ucraineană Ukrinform. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite