Spania: Refugiați ucraineni, exploatați în fabrici clandestine de țigări. Traficanții duceau o viață de lux pe Costa del Sol

0
Publicat:

Poliția spaniolă a anunțat duminică destructurarea unei rețele care exploata refugiați ucraineni și făcea milioane de euro din vânzări de tigări contrafăcute.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Reţeaua este acuzată de contrabandă cu „cantităţi mari” de tutun pe care îl transforma în țigări contrafăcute ce erau vândute în toată Spania şi în ţările vecine.

Douăzeci şi şapte de persoane au fost arestate în Spania în cadrul anchetei, efectuate de poliția spaniolă cu ajutorul Europol.

În acelaşi timp, poliția spaniolă a confiscat zece tone de frunze de tutun şi 3,5 milioane de pachete de ţigări în valoare totală de 37,5 milioane de euro, dar şi vehicule de lux, bijuterii şi 300.000 de euro în numerar.

Rețeaua dispunea de trei fabrici clandestine. Cele trei fabrici erau situate în regiunea viticolă La Rioja (nord), la Sevilla (sud) şi în Valencia (est). Echipate cu utilaje de „tehnologie avansată”, aceste fabrici puteau produce 540.000 de pachete de ţigări pe zi, se arată într-un comunicat al poliției spaniole.

Reţeaua exploata ucraineni care fie au venit ilegal în Spania, fie au sosit ca solicitanţi de azil după începutul războiului, la 24 februarie 2022. Aceştia erau puşi să muncească ore îndelungate şi trăiau chiar în incinta fabricilor, înghesuiţi în module improvizate din prefabricate și fără a putea părăsi locul, pentru a nu fi depistaţi de autorități.

Șefii reţelei spălau sume importante de bani şi duceau o viaţă de lux în staţiunea turistică Marbella, pe Costa del Sol, a precizat poliția spaniolă, potrivit AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite