Starea de alertă maximă a fost ridicată în Serbia, în urma calmării tensiunilor cu Kosovo

0
Publicat:

Președintele sârb Aleksandar Vucic a ridicat, joi, starea de alertă maximă pe care o dispusese în urmă cu două zile pentru armata sârbă și pentru forțele de poliție sârbe, după calmarea recentelor tensiuni cu Kosovo, relatează agenția Tanjung, citată de EFE.

Vucic  a ridicat starea de alertă maximă. FOTO Profimedia
Vucic a ridicat starea de alertă maximă. FOTO Profimedia

Acest anunţ urmează celui privind eliminarea baricadelor cu care sârbii kosovari blochează de zece zile traficul pe şoselele din nordul Kosovo în semn de protest faţă de ceea ce consideră a fi discriminarea tot mai puternică din partea autorităţilor de la Pristina faţă de minoritatea sârbo-kosovară în această provincie care şi-a proclamat independenţa în 2008, scrie Agerpres.

 Odată cu intensificarea tensiunilor între Belgrad şi Pristina în ultimele luni, această acţiune de protest a sârbilor a fost declanşată de arestarea de către autorităţile de la Pristina a unui fost ofiţer de poliţie sârb din cadrul poliţiei kosovare. Acesta a fost eliberat miercuri din detenţie prin decizia unui tribunal din Pristina şi plasat în arest la domiciliu.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite