Ambasada SUA la Moscova a făcut un „apel către poporul rus”. Reacţie furioasă a fostului preşedinte Medvedev

0
Publicat:

Dmitri Medvedev a transmis joi Statelor Unite că rachetele hipersonice ruseşti vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO, după ce ambasada SUA la Moscova și-a afirmat solidaritatea faţă de ruşii ce se opun războiului, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Dmitri Medvedev. FOTO EPA-EFE
Dmitri Medvedev. FOTO EPA-EFE

Mesajul difuzat de ambasada SUA la Moscova l-a înfuriat pe fostului preşedinte rus.

Principalul cadou de Anul Nou cu un pachet de muniţii compus din rachete Zircon a plecat ieri către ţărmurile NATO”, a reacționat Medvedev.

Reacția furioasă a lui Medvedev

Fostul președinte al Rusiei s-a referit la anunţul anterior al preşedintelui rus Vladimir Putin despre desfăşurarea în Atlantic a unei nave militare ruseşti echipate cu rachete hipersonice.

Aşadar, bucuraţi-vă! Asta va face să reflecteze pe oricine este o ameninţare directă pentru Rusia sau aliaţii noştri”, a mai transmis Medvedev Washingtonului, precizând că respectivele rachete ar putea fi amplasate la numai 100 de mile de coasta americană.

Mesajul video care a stârnit reacția furibundă a lui Medvedev, care este, în prezent, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a fost intitulat de Ambasada SUA la Moscova „un apel către poporul Rusiei”.

Cele 50 de secunde ale materialului conţin imagini ce arată distrugeri provocate de bombardamentele ruseşti în Ucraina, însoțite de mesajul „nu este demn pentru voi (cetățenii ruși). Rămânem solidari cu fiecare dintre voi care vă străduiţi să creaţi un viitor mai paşnic”. 

În înregistrarea video apare şi o imagine cu sloganul „Nu războiului!” scris cu spray cu vopsea pe un zid.

În mesajul ambasadei americane se mai arată că decenii la rând, Rusia şi SUA au „concurat şi colaborat”.

Pe tot parcursul istoriei, ţările noastre au fost unite de asemănările culturale şi de realizările noastre”, se mai arată în mesajul ambasadei americane, însoțit de imagini cu cosmonauţi sovietici, scriitori precum Feodor Dostoievski şi secvenţe cu preşedinţii Loenid Brejnev, Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn.

Medvedev i-a numit „ciudaţi” pe oficialii americani

Dmitri Medvedev i-a catalogat pe membrii guvernului american drept nişte „ciudaţi” care apelează la metode din propaganda nazistă a lui Joseph Goebbels, și i-a înjurat chiar pe oficialii americani.

Amintim că, în decembrie, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a amenințat lumea cu un război nuclear în timp ce sugerează că Occidentul ar putea fi responsabil de un astfel de scenariu.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite