Rusia a anunțat expulzarea Ambasadorului Estoniei la Moscova

0
Publicat:

Rusia a acuzat luni Estonia de „rusofobie” și a anunțat expulzarea ambasadorului la Moscova a acestei foste republici sovietice devenite între timp membră UE.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Ambasadorul Republicii Estonia trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023”, a transmis Ministerul rus al de Externe într-un comunicat, precizând că a redus nivelul relaţiilor diplomatice la însărcinaţii cu afaceri.

MAE rus a precizat că această măsură este o reacţie la decizia Estoniei de a reduce numărul angajaţilor Ambasadei Rusiei la Tallinn.

„În ultimii ani, conducerea Estoniei a distrus intenţionat întreaga gamă de relaţii cu Rusia. Rusofobia totală, cultivarea ostilităţii faţă de ţara noastră a fost ridicată de Tallinn la rangul de politică de stat”, se arată în comunicat.

Anterior în cursul acestei luni, Estonia a anunțat expulzarea a 21 de diplomaţi ruşi şi a altor angajaţi ai Ambasadei Rusiei la Tallinn.

Cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - se numără printre membrii NATO care cer ferm Germaniei să livreze Kievului tancuri Leopard pentru a sprijini armata ucraineană în respingerea invaziei ruse.

Estonia s-a alăturat săptămâna trecută altor aliaţi ai Ucrainei în trimiterea de arme suplimentare, scrie Agerpres, care citează AFP și Reuters.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite