Accidente de tren în Brașov, unul după altul. Cioban și turma sa de oi, loviți de locomotivă

0
Publicat:

Un cioban și 20 oi din turma sa au murit călcați de tren, în timp ce încercau să traverse o cale ferată din județul Brașov. La numai o jumătate de oră, un alt accident feroviar s-a produs în municipiul Brașov. 

Accidentele feroviare, extrem de frecvente SURSA Arhivă
Accidentele feroviare, extrem de frecvente SURSA Arhivă

Două accidente feroviare s-au petrecut, vineri, la Brașov, într-un interval de numai o jumătate de oră. Primul dintre acestea a avut loc la ieșirea din comuna brașoveană Prejmer spre Ozun, județul Covasna, iar cel de al doilea chiar în municipiul Brașov.

La data de 20 ianuarie 2023, în jurul orei 15:30, dispeceratul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov a fost sesizat, prin apel de urgență, cu privire la faptul că trenul Inter-Regio nr. 1645, care circula pe relația de cale ferată București-Târgu Mureș, în zona localitâții Prejmer (ieșire spre localitatea Ozun, Covasna), a lovit o turmă de ovine și un bărbat care se deplasa cu acestea”, a informat comisarul-șef Ionuț Marin, purtorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

În urma accidentului, ciobanul și-a pierdut viața. De asemenea, aproximativ 20 de oi au murit și ele. Polițiștii spun că turma de oi și ciobanul au fost surprinși și loviți de locomotiva trenului, în timp ce traversau calea ferată.

După o jumătate de oră, aceiași polițiști au primit un alt apel de urgență, în care se anunța că un bărbat a fost lovit de un alt tren, în timp ce traversa calea ferată printr-un loc amenajat din municipiul Brașov, în cartierul Bartolomeu.

La data de 20.01.2023, în jurul orei 16.04, dispeceratul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov a fost sesizat, prin apel de urgență, cu privire la faptul că trenul Regio nr. 11346, care circula pe relația de cale ferată Zărnești-Brașov, în Municipiul Brasov, în apropierea Gării Bartolomeu, lângă Stadionul Tineretului, la nivelul trecerii cu calea ferată, a acroșat un bărbat ce s-ar fi deplasat pedestru”, a mai transmis Ionuț Marin.

Bărbatul accidentat a fost transportat de urgență la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Zona este cunoscută cu frecvente accidente feroviare. În urmă cu câțiva ani, doi frați, unul în vârstă de 18 ani și altul de 17 ani, au fost surprinși de tren în același loc. Fratele mai mare a reușit să se ferească, însă cel mai mic a fost călcat și a rămas fără un picior.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite