Cum a murit cu zile un tânăr de 25 de ani din Mangalia: bolnav de apendicită, a fost operat când a fost prea târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Grigore, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a murit de peritonită după ce cadrul medical care ar fi trebuit să-l opereze ar fi amânat operația fiindcă programul său de lucru se încheiase, conform Antena 3.

Iulian Grigore
Tânărul a „fost și umilit de către asistente”, susține tatăl acestuia. Foto: replicaonline.ro

Tânărul s-a prezentat la spitalul din Mangalia alături de tatăl său după primele dureri de burtă, dar trei zile ar fi trecut până i s-a pus un diagnostic. Inițial cadrele medicale l-au tratat pe tânărul în vârstă de 25 de ani de enterocolită, de pietre la rinichi și ulterior de apendicită

I-au făcut electrocardiogramă, i-au băgat o perfuzie și i-au dat drumul acasă. Ba că-i rinichiul, ba că e nisip, ba că-i enterocolită, ba că-i piatră... deci au mers pe bâjbâială... Am plecat iar la urgență, în aceeași zi, pe 17. De data asta i-au luat și sânge, urină, i-au făcut iar perfuzii”, a declarat tatăl tânărului, Marius Grigore. 

În plus, Iulian Grigore s-a prezentat la spital înainte de Crăciun, iar o zi de așteptare s-a transformat în șase. 

Umilit de asistente

„A fost și umilit de către asistente. Îi spuneau: dă-te jos din pat că ești mare, de-aia ești așa gras, du-te și spală-te că puţi! Deci îl umileau, iar el, săracul, nu putea de dureri...", a mai povestit Marius Grigore. 

În cele din urmă, tânărul a fost transferat în stare gravă la Spitalul Județean Constanța. Cadrele medicale de la Mangalia nu-l mai puteau opera astfel că au decis să-l transfere la Județean. 

„În urma investigațiilor imagistice s-a decis să se intervină chirurgical de urgență. Ulterior a mers la Terapie Intensivă cu stare generală gravă, instabil hemodinamic. În pofida tuturor eforturilor depuse de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța, a survenit decesul”, a afirmat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.    

Iulian Grigore a murit de peritonită, se arată în certificatul medico-legal. Medicul chirurg învinuit că nu a dorit să-l opereze pe tânăr la Mangalia lucrează la acea unitate spitalicească de peste 15 ani. Șefii săi așteaptă expertiza medico-legală. 

Pentru a se dovedi malpraxisul se vor implica 3 sau 5 instituții. Prima dovada va fi expertiza anatomopatologică sau medicolegală. Din ea va rezulta diagnosticul constatator și apoi se poate face o legătură cu o eventuală rea practică a domnului doctor. Documentele vor putea fi folosite de familie în sesizarea colegiului medicilor”, a declarat Liviu Mocanu, purtător de cuvânt al Spitalului din Mangalia.   

Prietenii tânărului sunt șocați. Aceștia susțin că Iulian Grigore era energic, pozitiv și foarte atent cu sănătatea sa. 

E tragic că s-a întâmplat asta. Putea fi cu noi acum dacă îl transferau de la început la Constanța. Acolo s-a încercat totul dar nu s-a putut”, a declarat unul dintre prietenii tânărului. 

Ne cunoșteam de mici. Când am auzit ca e la spital nu am putut să ajung imediat. Înainte sa fie internat am ieșit pe afară. Era OK.  Dar apoi ne-a livrat un colet vineri seara și era galben la față. Vina este a celor care au avut grija de el și care, dacă au văzut că nu e bine, trebuiau să vadă ce se întâmplă. El era foarte activ și alerga, era vesel, nu spunea că e trist. Își făcea analizele la timp”, a povestit o prietenă. 

În prezent, familia acestuia intenționează să depună plângere penală pe numele cadrului medical pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite