Turiști din Covasna rătăciți în Delta Dunării, salvați de pompieri. Unde au fost găsiți cei doi bărbați

0
Publicat:

Doi turiști din județul Covasna, care s-au rătăcit în Delta Dunării, au fost salvați de pompierii tulceni. Unul dintre ei a dat alarma, după ce nu au mai găsit drumul de întparcere la locația unde erau cazați.

Echipaje de pompieri au plecat în căutarea celor doi turiști FOTO Arhivă ISU Tulcea
Echipaje de pompieri au plecat în căutarea celor doi turiști FOTO Arhivă ISU Tulcea

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.45, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, era anunțat de către un bărbat că s-a rătăcit împreună cu o altă persoană în zona localității Maliuc. Din cauza întunericului, cei doi nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locația unde erau cazați.

Un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan a plecat către zona indicată cu o ambarcațiune SMURD, iar concomitent a fost solicitat și sprijinul SVSU Maliuc pentru a sprijini misiunea de căutare, fiind astfel acoperită o zonă mai mare.

După aproximativ 2 ore de la primirea apelului, cele două persoane au fost găsite într-o zona greu accesibilă pentru ambarcațiuni, fiind izolați pe un teren cu stuf și sălcii. Conform ISU Tulcea, din fericire cei doi bărbați nu au suferit vătămări. După evaluarea stării de sănătate, au fost transportați înapoi la locul de cazare în siguranță. Cei doi bărbați sunt turiști, din județul Covasna, și sunt în vârstă de 45. respectiv 65 de ani.

Costumat în Dracula, pierdut pe munte

În urmă cu câteva zile, Serviciul Salvamont Bușteni a avut o intervenție neobișnuită. Un turist costumat în Dracula, care purta o mantie și pe cap o pălărie, umbla singur prin nămeți. Când a fost găsit de reprezentanții Salvamont, a spus că vrea să ajungă la Vârful Omu.

„Un turist echipat "foarte bine" intenționa sa ajungă la Vf.Omu. Spre dezamăgirea lui, a dat peste noi care, obligați sa-i stricam planurile, l-am oprit din elanul lui și l-am îndrumat către telecabină.

Se pare ca Sfinx-ul de ziua lui, atrage o "paletă foarte largă" de turiști. Sa mai zică cineva ca nu avem o meserie riscantă“, scriu salvatorii montani pe pagina de Facebook.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite